Realitný portál – návrh

Dnes vám ukážem môj návrh na realitný portál. Ide o nákres na troch A4 papieroch. Každý papier je v podstate iná časť stránky portálu. Každá z fotiek bola realizovaná na smartfóne Xiaomi Redmi 4A s 13 Mpixelovým zadným fotoaparátom. Pri každej fotografii som sa snažil odfotiť to pravé “čaro” návrhu.

Papier 1 – Hlavná stránka

IMG_20181116_135033

Tak a tu máme návrh prvej stránky – hlavnej. Táto A4 má obrovské množstvo rôznych vymožeností.

Úplne hore vľavo je možné všimnúť si miesto pre logo a na pravej časti pekné priehľadné menu. Domov, O nás a Kontakt v menu patrí snáď ku každej stránke a preto to samozrejme nesmie chýbať ani u mňa.

Pod logom a menu vidíme veľké červené plátno pre hlavičku. Tam sa očakávajú fotky napr. domov.

Pod touto hlavičkou budeme mať top ponuky, ktoré práve existujú a na hlavnej strane ich bude vidno práve 6 – po tri vedľa seba.

A samozrejme tu nesmie chýbať ani pätička, kde sa môže nachádzať autor alebo ďalšie informácie.

Ako ste si už mohli všimnúť, základná farba pre tento realitný portál bude červená a biela. Písmo bude čierne.

Papier 2 – Vyhľadávanie ponúk

IMG_20181116_135105

Ďalšia namakaná vecička. Máme tu vyhľadávanie ponúk. Na hornej časti stránky sa nachádza dané vyhľadávanie, ktoré si môžete meniť samozrejme podľa svojich potrieb.

Pod vyhľadávaním sa budú ukazovať ponuky podľa vašeho vyhľadávania.

Pozrite koľko sa tam tých ponuk zmestí – dychberúce.

Čo by sa tak mohlo stať pokiaľ by sme chceli kliknúť na jednu z týchto zaujímavých a jedinečných ponúk ?

Papier 3 – Ponuka (napr. domu)

IMG_20181116_135123

Áno správne. Je to ponuka, ku ktorej sme sa dostali pomocou kliknutia z minulej strany.

Červené plátno, ktoré je na hornej časti A4 je dôležité. Tam sa budú nachádzať dané fotky (domu…).

Pod fotkami sa budú nachádzať informácie o tejto ponuke. Vidíte koľko veľa informácií tam môže byť ? Vyzerá to tak nepravdepodobne no opak je pravdou. Naozaj tam môže byť až toľko informácií.

Pod týmito informáciami bude nakoniec mapa lokality ponuky. Je dosť možné, že to budú Google Maps, pretože kto by chcel Bing však ?

 

Takto by teda vyzeral návrh môjho realitného portálu. Má skvelé farby, na každej stránke je všetko viditeľné a očarí vás aj tou najjemnejšou čiarou farbičky. Základ je dať do toho srdiečko.

Približný návrh – https://realitak20181116112936.azurewebsites.net

4 Replies to “Realitný portál – návrh”

  1. Chválim za humorné predstavenie svojho návrhu realitného portálu. Niekedy je treba snažiť sa vyťažiť aj z minima maximum 🙂 Tu je predstavenie lepšie ako návrh.
    Funkčný návrh na Azure dáva lepšiu predstavu ako by to mohlo fungovať. Nebojte sa používať “lorem ipsum” (https://sk.lipsum.com/), dobre to vyzerá a je to vhodnejšie pre prezentáciu.
    Chcem pochváliť začlenenie mapy, kde sa nehnuteľnosť nachádza, na podstránke konkrétnej nehnuteľnosti. Naopak, vyhľadávanie nehnuteľností mi akosi nefungovalo :-;

    Liked by 1 person

    1. Áno moje vyhľadávanie nie je práve najlepšie, musel som najprv naplniť databázu domov a teraz sa dajú dané ponuky “vyfiltrovat” podľa zadaného stringu.

      Páči sa mi

Pridaj komentár

Design a site like this with WordPress.com
Začíname